Kläder som lockar

Nu börjar det närma sig vår och mycket nytt börjar smyga sig fram i klädbutikerna. Vi har kunnat läsa om vad som är modet för våren och nu börjar det skyltas i butikernas fönster med det som är inne för den här säsongen. Så vad är det som är inne nu till våren? Är det något som återkommer eller är allt nytt? Vi kan se att det är mycket mönster som gäller, till exempel djurmönster som pryder både kjolar och blusar. Det ska vara mycket färg – allt från gult till rosa i alla dess nyanser kommer vara färger vi kommer få se mycket av.

Det nya modet

Vi kan nog alla komma överens om att nyfikenheten på vad vi ska bära för att hänga med i modet är stor. Vi kan se i alla sorters tidningar att det görs reklam om vad som ska bäras och hur det ska bäras. Vi ser dessa kläder när vi sitter hemma en kväll i vinterkylan och de söta volangkjolarna och olika typer av byxor ger oss en känsla av att våren och sommaren snart är här. Det är en känsla som de flesta av oss gillar och ser fram emot och vi börjar göra oss redo för det som är nytt.

Kommer gammalt tillbaka?

När det kommer till mode betyder det inte att vi måste göra oss av med alla våra kläder från förra säsongen. Alla basplagg är exempelvis alltid bra att ha och bara för att blusen från förra sommaren inte har denna säsongs rätta färger betyder det inte att den inte kan användas längre. Det går utmärkt att blanda nytt mode med gammalt mode och på så sätt skapa sin egen look. Mode och kläder är mycket mer än att bara följa trender för vissa, det är ett sätt att uttrycka sig, att säga något med kläderna och förmedla ett budskap.