Allt du behöver veta om fransförlängning

Vi är många som drömmer om långa, perfekt böjda, fylliga ögonfransar. Däremot är det ytterst få som är födda med sådana fransar. Som tur är finns det flera olika behandlingar som kan skapa illusionen av detta för oss som är mindre lyckligt lottade! En fransförlängning gör också att du sparar tid på morgonen eftersom du vaknar upp med snygga fransar och slipper använda mascara. Om du vill spendera sommaren utan mascara, men ändå ha perfekta fransar som håller för poolbad, saltvattensdyk, varma nätter, löpturer och annat så bör du fortsätta läsa. Här tar jag upp allt du vill veta om fransförlängningar, både innan och efter behandlingen.

Innan behandlingen

En ögonfransförlängning utförs av en utbildad och certifierad fransstylist på salong. Det är inte samma sak som att applicera lösögonfransar hemma, utan det krävs ett proffs för att få till de perfekta fransarna. För att behandlingen ska kunna utföras kan du inte ha en ögoninflammation eller en vagel i ögat. Innan du bokar behandlingen måste du bestämma dig för vilken typ av fransförlängning du vill ha. De flesta salonger erbjuder single lashes och volume lashes. Single lashes är enstaka fransar som limmas fast. Volume lashes är flera fransar som sitter ihop och appliceras på var och en av dina egna. Detta ger ett naturligt och ”fluffigt” resultat.

Efter behandlingen och övriga tips

Efter en fransförlängning är det viktigt att du låter limmet torka ordentligt. Du vill inte förstöra dina fina fransar på en gång. Oftast rekommenderas det att du inte duschar eller badar de närmaste 24 timmarna efter en behandling. En fransförlängning håller ofta i cirka 2–4 veckor, men om du tar hand om dina fransar ordentligt kan de hålla ännu längre. Genom att inte använda mascara eller några sminkprodukter på fransarna håller resultatet längre. Ansiktsrengöring med olja bör också undvikas efteråt. Investera gärna i en särskild borste så att du dagligen kan kamma igenom fransarna – för ett perfekt resultat!