Ge bort en klocka i present

Om du går i tankar kring att köpa ett armbandsur i present till din nära och kära kan det kännas som ett hav av osäkerhet om hur armbandsur fungerar och vad som kommer att se bra ut. Jag tycker att en bra plats att börja på är en stilren design som tål tidens gång och inte riskerar att se konstig ut efter några år, och här har Northman Lengi tagit fram en design som kombinerar väl till vardags och fest.

Vad är en tidlös design till vardags?

För de som samlar på klockor är ett exemplar aldrig tillräckligt, det kan äga tiotals armbandsur utan att vara nöjda för sakens skull. Men för gemene person brukar en vardagsklocka räcka, och då bör den fungera i det flesta tillfällen. Överdådiga detaljer såsom stenar kan vara svåra att kombinera, och är i värsta fall distraherande. Det är bättre att välja en urtavla som är enkel utan skrikiga egenskaper. Välj en metall som matchar andra metaller personen bär som till exempel ringar.

Armbandet och funktioner

Ett armbandsur för vardagsbruk behöver inte ha flera funktioner såsom kronometrar, stoppur och tidssignaler, och ibland kan ett armbandsur med för många knappar och visare se oseriöst ut. En enkel tim-, minut- och sekundvisare är stilfullt och tillräckligt. För armbandet är läder det enda alternativet du bör fundera på, då det är bekvämt och tål konstant användning. Matcha gärna lädret i armbandet med den sortens läder som personen ofta har på sig, såsom bälten och skor.

Färger och kombinationer

Det finns anledning till att en silverram med svart armband är klassiskt, då denna kombination brukar se bra ut med det flesta utstyrslar men titta gärna på andra alternativ! Om personen ofta bär mörkblåa eller kläder i röda toner kan ett brunt armband kombinera väldigt snyggt. En Silver Modell fungerar med det flesta kläder men kan se blekt ut mot svarta eller väldigt ljusa färger. Kombinerat med ljusa färger ger Rose Gold utförandet ett inslag av värme som ser vackert ut.