Årets trender

Mode och trender är något som intresserar människor välden över, och har gjort i alla tider. Trender är något som varierar årligen. Olika plagg kan vara i fokus olika år och årstider, men de kan även återkomma. Vilka är då de dominerande plaggen och trenderna för 2019? I den här texten går vi igenom vilka modetrender det är som gäller för den här våren och hösten. För att få lite inspiration till årets vår och höstgarderob finns det nedan listat populära plagg, färger, accessoarer, detaljer och mönster som man ska satsa på om man vill hänga med i modesvängen.

Accessoarer och detaljer

Populärt för i år är hårspännen, och inte bara ett utan gärna flera stycken. Scarfs är en annan accessoar som synts flitigt på catwalken. Det är en detalj som har många olika användningsområden och som går att styla på många olika sätt. Den går att knyta i byxan, runt halsen, i håret och kan användas för att markera midjan. Stora lekfulla örhängen och halsband är även det rätt. Magväskan som synts tidigare år har kommit för att stanna. Det är också dags att plocka fram den gamla fiskarhatten. Den är populär i många spännande material. Vad det gäller färger ger neongula detaljer en utstickande attityd som passar perfekt 2019.

Färger och mönster som trender

För att uppnå en stilsäker look fungerar alltid den eleganta färgen beige. Det är inget undantag i år heller. Men också flerfärgade plagg står högt i kurs om du vill vara trendig. Färger och djurmönster är något som är hett i år. Det är allt ifrån regnbågsfärgade plagg till zebra, ko och tigermönster. Detta tillsammans med gula toner syns flitigt bland modehusens kollektioner och är något du bör satsa på i år. I år är även plisserade plagg i centrum. Ett nyckelplagg för året anses vara den plisserade kjolen. Även gröna militärinspirerade plagg är något som är på ingång.