Föränderligt mode

När det kommer till kläder och mode så är det något som förändras hela tiden. Vad som var populärt ett år är inte det som är modet året därpå. Men är mode något som gör att vi uppdateras och ska se mer moderna ut eller vad är det som gör att vi bryr oss så mycket om hur man ska klä sig? Kollar man tillbaka på 60-talet så är det som var modernt och inne på den tiden långt ifrån mode idag. Men, ändå vill vi ibland ta något gammalt och piffa till det lite så det passar nutiden.

Kläder

När det kommer till kläder är det en sak som vi alla är i behov av men sen kan det vara så mycket mer för andra. Kläder är inte bara tyg, det är för många ett sätt att uttrycka sig på. Man vill förmedla en känsla av kläderna man bär. Man har olika stilar och håller sig lite inom sin stil, det blir som ett varumärke för en själv. Att vara tjejen med söta kjolar och blusar och diadem eller vara personen som klär sig mer i som en affärskvinna eller man. Men oavsett stil så kommer det alltid något nytt inom just den stilen.

Vem säger vad som är mode?

Men vad är det som säger att just det här är mode? Hur vet man vad det är som är det chickast för säsongen? Svar på det är designers, där det börjar på catwalken för att sedan anpassas till gemene man. Skyltfönster i varje butik klär sina fönster med dockor med de heta stilarna som är inne. Tidningar har rubriker ” Vårens trender”. Vi har det runt om oss. Men vem är det som bestämmer vad som verkligen slår utav alla de trender som kommer. Konsumenterna givetvis, utan någon som köper och bär kläderna eller accessoarerna blir de aldrig en hit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *