Sallader är enkla bra som glutenfritt alternativ

En välsmakande lunchsallad är lätt att göra och ett bra sätt att få barnen att äta sina grönsaker. Med den ökade populariteten för hälsosamma måltider, föräldrar har börjat införliva mer frukt och grönsaker i sina barns kost, och sötpotatis och grönkål är två av de mest populära valen. Men med så många olika sorter på marknaden kan det vara svårt att välja vilken du vill ha för ditt barn. I den här artikeln ska jag visa dig vilka kombinationer av frukt och grönsaker som är godaste och vilka som inte riktigt smakar så bra. När ditt barn är klar med att läsa detta, har du en god uppfattning om vad han eller hon gillar bäst.

Quinoa är en stapelvara i en god lunchsallad. Det är en gyllene säd som vanligtvis kokas i en kastrull tills det blir fluffigt. Den erbjuder en nötaktig smak som går bra med sötpotatis, morötter, broccoli och andra gröna grönsaker. Att laga mat quinoa, leta efter en sort som har en fin, medium till ljus färg; det ska vara brunaktigt eller guld när du kokar den. Du kan köpa förkokt quinoa som har skurits i mindre bitar eller långkornigt okokt quinoa som har sköljts.

Om ditt barn föredrar fetaost (gjord av fårmjölksost), använd den sparsamt i hans eller hennes måltid. Som ingrediens har feta en stark lukt, så om du inkluderar det som en huvudingrediens måste du se till att ditt barn inte blir störd av det. De flesta barn älskar fetaost, men det har en stark lukt. För en stor smak alternativ, prova att använda getost istället för quinoa.

När du gör en god lunchsallad, glöm inte om de andra grönsaker och frukter som går in i mixen. Sallader med gurkor, rödlök, tomater och andra hälsosamma grönsaker är populära val, så varför inte kombinera dem alla i en skål? För en läcker variant på traditionell ranchdressing, servera din skål med spenat wraps. Du vill behålla en skål med soppa och några tortilla chips och lägga till några svarta, hackade, kokt skinka eller kalkon för ett kött-baserade alternativ.

Glutenfri, mjölkfri och vegan version av den traditionella trädgårdssalladen kan också göras vegansk. Kasta mjukkokosolja, jordnötter, valnötter eller frön, hackade tomater, rädisor, morötter och gurka eller squash i en skål tillsammans med lite majonnäs och visa upp temperaturen. Sautee en sallad i din mikrovågsugn i ca tre minuter och servera med pitabröd eller rullade kex för en trevlig varm lunch. För en läcker dessert, servera persika eller päron skivor med lönnsirap eller honung för en söt behandla.

En läcker quiche är alltid en bra idé, men ibland är det svårt att hitta en som går bra med vete baserade förband som du har till lunch. Lyckligtvis kan du förvandla din morgonkaffe pick-me-up skål till en god middag genom att använda kikärter i dina dressingar. Kikärter kan användas som bas eller de kan läggas till en grillad kyckling eller stek sallad för en intressant twist på en klassisk quick fix. Det finns många andra alternativ, men dina sinnen kommer att vara glad att veta att en hälsosam, välsmakande quiche är fortfarande inom räckhåll när som helst på dagen.